alweer 8 weken in Gümbet, bodrum - Reisverslag uit Bodrum, Turkije van Marjolein - WaarBenJij.nu alweer 8 weken in Gümbet, bodrum - Reisverslag uit Bodrum, Turkije van Marjolein - WaarBenJij.nu

alweer 8 weken in Gümbet, bodrum

Door: Marjolein

Blijf op de hoogte en volg Marjolein

31 Mei 2006 | Turkije, Bodrum

merhaba lieve mensen in nederland!!

Hoe gaat het allemaal met jullie? ik heb gehoord dat het op dit moment in nederland erg slecht weer is voor de tijd van het jaar!
Nou hier is het weer perfect, constant ruim 30 graden. ik mag dus niet klagen over het weer.
ik heb het hier nog steeds reuze naar mijn zin. Het is al een beetje mijn thuis geworden. Met mijn collega's kan ik het ook nog steeds goed vinden.

De afgelopen tijd is hier best wel veel gebeurd.
* een vliegtuig wat niet meer op wil stijgen
* veel mensen in het ziekenhuis
* wat problemen met hotels
* een man wat overleden is waar ik samen met jacqueline heen moest en ik kan jullie vertellen dat gaat je niet in je koude kleren zitten. Heeft best wel veel impact op mij gehad.

Op dit moment zitten mijn benen onder de muggenbulten. de muggen zijn hier erg agressief. Dus ik heb nu gigantische bulten. ik krijg er zelfs dikke voeten en enkels van maar je kunt er helemaal niks aan doen, maar het lijkt net of ik een ziekte heb ofzo.

Mijn ouders en christiaan komen over 1,5 week hier naar toe. heb daar heel veel zin in. Zie ik ze eindelijk weer. Alleen evelien kan helaas niet meekomen, maar ja. Ben benieuwd wat ze er van gaan vinden. Mijn moeder haar puppy (storm) groeit al aardig. Jammer dan ik dat alleen niet van dichtbij kan meemaken.

Vorige week is de broer van mijn oma hier op vakantie geweest. Best grappig. Hebben ons oad info boekje mee naar huis genomen. Daar staan namelijk leuke foto's van ons in tijdens diverse excursies. Dus dat is een leuk bewaarexemplaar.

trouwens mijn collega caroline heeft vandaag duiven voor haar vriend gekocht omdat ze nu een jaar samen zijn. Hij is helemaal in de wolken. Waar je een Turk al niet blij mee kunt maken. haha

Morgen is lekker mijn vrije dag, dus ik vanavond lekker stappen en borrels drinken en morgen natuurlijk lekker naar het strand. Moet namelijk echt aan mijn kleurtje gaan werken. De meeste gasten vinden me nog niet echt bruin.

Hier in turkije gaan zoveel dingen anders dan bij ons. Alleen het verkeer bijvoorbeeld al. Je moet hier gewoon gassen en je toeter gebruiken. Van de overige weggebruikers moet je je niks van aantrekken. Tevens rijd hier van alles op de weg: tractoren, scooters, vrachtwagens die het dubbele aan laadvermogen bij zich hebben. Ja jongens, in turkije kan dat allemaal. ik kom regelmatig auto's tegen waarvan ik niet wist dat deze ook buiten een museum om nog te vinden zijn.
De turken zelf zijn ook zo gastvrij en behulpzaam. Ze helpen je met alles, als je de weg niet kunt vinden dan rijden ze voor je uit. Helpen je met inparkeren op een drukke straat. Dat zal je in nederland nergens meer tegenkomen.
Tevens ben ik bezig om mijn turkse woordenschat uittebreiden en ik moet zeggen dat lukt best aardig.

ik mis jullie allemaal wel maar heb het hier ook reuze naar mijn zin. Bedankt voor jullie leuke berichtjes. Ben ik namelijk altijd erg blij mee!!

hele dikke knuffel
Marjolein

Ps ik heb nog geen turk gevonden hoor (haha)dus maken jullie je maar geen zorgen.

• 07 Juni 2006 - 11:42

Corina:

Nog geen Turk. Je stelt ons gerust. Zal jou ook even gerust stellen. Hebben nu een paar dagen ons huis, het was echt smerig, maar alles is schoongespoeld. Is namelijk een waterleiding geraakt met boren. Daarnaast ook een electriciteitsleiding waardoor we even zonder stroom hebben gezeten. Het plafond kan niet gestuct worden want het plafond in de woonkamer is verzalt. Duurt ongeveer een week om het met latjes uitmeten recht te krijgen en een nieuw plafond te maken. Met geluk hebben we de levering van de keuken kunnen uitstellen, hebben onder de boete daarvoor uit kunnen komen. Daarnaast was het slopen heel zwaar, de steenstrips waren gewoon bakstenen die eraf gehakt moesten worden. Ik heb dus eigenlijk gewoon een bouwval nu!o ja en een klaagmuur want na 4 lagen tegels van de keukenmuur afhakken zit het vol gaten. Heb al een wensbriefje in een van de gaten gestopt, met de wens laat alles goedkomen.Nou zal ook wat leuks vertellen. We hebben een huis en het wordt heel mooi. Even doorbijten dus. Als je terug bent moet je de foto`s maar bekijken. Maar je hebt het nog goed naar je zin hoor ik. Geloof best dat je veel meemaakt en dat het niet altijd even makkelijk is. Maar je kunt heel wat hebben he dat scheelt. Nou dit is mijn enige werkdag deze week en ben zo druk. Ik schrijf volgende wk of het nog allemaal goed gekomen is. Heel veel liefs!

• 07 Juni 2006 - 17:18

Heiko En Rianne:

Wij zijn heel blij om te horen dat het goed met je gaat in Turkije. Het is hier momenteel met het weer aan de betere kant.

Wij zitten al helemaal te wachten dat het september wordt dan komen wij naar Turkije en ben benieuwd hoe het met iedereen daar is, hoop goed. Dan kunnen wij ook weer lekker (als je er tijd voor heb) lekker coctails drinken in legends met Mess.

Het ga je goed en hopelijk zien we je in september.

Groetjes Rianne en Heiko

• 14 Juni 2006 - 17:49

Evelien:

Hey zus,en pap, mam en christiaan.
    Hoe is het met jullie? Hier alles goed. Met storm gaat het goed, is wel erg ondeugend en eet voordurend gras, maar ja. Met opa en oma gaat het goed, gaan lekker hun eigen weg.
    Kei leuk dat jullie langer bij marjolein mogen/moeten blijven :).
    Fijn dat ik dat ook weet!! Nou heel veel plezier en neem leuke cadeau's mee :).
    Groetjes van hier en ook de groetjes van suzanne.
    Dikke kus lien

• 16 Juni 2006 - 10:00

Corina:

Hee Lein, wat hoor ik blijven je ouders nog wat langer? Beter hoor. Mijn huis lijkt weer op een huis! We hebben muren en een plafond, echt geweldig. Beetje sarcastisch maar ik heb nu het idee dat het wat gaat worden. Komt helemaal goed. En met jou gaat het ook zijn gangetje? Vind ik leuk dat je daar zit, maar leuker als je straks weer terug bent. xxx

• 24 Juni 2006 - 16:39

Karien:

He lein!
    Hoe gaat het daar? Ben je lekker hard aan het werk? Maar ook een beetje aant feesten hoop ik en leuke mensen aan het ontmoeten?!!!
    Heb nu bijna zomervakantie! Heerlijk..Al mijn tentamens zijn nu achter de rug. Nu nog alleen maar voldoendes halen anders heb ik toch dit schoojaar nog een her en dus later vakantie.
    Verder gaat alles zo zijn gangetje. Heb een afstudeerplek gevonden bij de Luchtverkeersleiding, bij schiphol! Begin daar februari!!!!
    Vanavond gezellig met Lin naar Breda. En morgen weer voetbal kijken!!! Volg jij het ook een beetje?!
    Kijk uit naar je volgende verhalen...Dikke kus

• 26 Juni 2006 - 06:33

Corina:

Hee Lein, kun je me laten weten of de mms is aangekomen? Dan kan ik je vaker foto`s sturen. Zie je hoe het huis vordert. dikke kus!