update van mijn leven in bodrum - Reisverslag uit Bodrum, Turkije van Marjolein - WaarBenJij.nu update van mijn leven in bodrum - Reisverslag uit Bodrum, Turkije van Marjolein - WaarBenJij.nu

update van mijn leven in bodrum

Door: Marjolein

Blijf op de hoogte en volg Marjolein

05 Augustus 2006 | Turkije, Bodrum

Merhaba lieve mensen,

Ik mis jullie allemaal heel erg maar ik moet wel zeggen heb het hier ook super naar mijn zin. Op dit moment is het top drukte (hoogseizoen) dus dit is dan ook de reden waarom jullie zo weinig van me horen. Maar wees niet bang ben jullie echt niet vergeten!!

Nou 1 augustus was dan de grote dag leintje werd namelijk 23 jaar. Ik heb echt een top verjaardag gehad!! Waarschijnlijk wel de leukste ooit. Mijn collega's hadden de bar waar ik altijd kom (legends) heel leuk met ballonnen en slingers versierd. Toen het 12 uur was kwam de taart te voorschijn met daarop geschreven never stop smiling. Echt heel leuk, natuurlijk kwamen er ook de flessen champagne te voorschijn en niet te vergeten de kadootjes. Ben goed verwend door iedereen hier. Van de meiden heb ik een hele mooie wit gouden ring gehad, echt super mooi.
De alcohol heeft die avond natuurlijk ook rijkelijk gevloeid maar dat hoort ook op een verjaardag. We zijn daarna zelfs nog door gegaan naar een karaoke bar en je wilt het niet geloven maar ik heb me daar flink geamuseerd. Nee, ik heb niet gezongen want dat kan/wil ik niemand aandoen. Zoals sommige weten zing ik nou niet bepaald als een nachtegaaltje!! haha
De volgende ochtend had marjolein een welkomstinfo samen met mijn collega Anja. Was natuurlijk zo brak als het maar wezen kon. Had Anja taarten geregeld voor de gasten die daar aanwezig waren en hebben toen nog een klein feestje met ze gemaakt. Heb die dag zelfs nog kadootjes gehad van gasten omdat die meegekregen hadden dat ik jarig was echt super lief!!
Van mijn ouders, broertje en zusje heb ik hele leuke kaarten gehad. BEDANKT DAARVOOR!!

Nu druk aan het werk!! zoals ik al gezegd heb is het nu topdrukte en op dit moment doe ik niks anders dan werken en slapen. Soms als ik zin heb ga ik nog wat eten maar daar blijft het dan ook bij. Op dit moment heb ik ook last van de mid-zomer-dip. Zo noemen we die hier. Deze dip krijg men vaak in het midden van het seizoen en dan zie je het even allemaal niet meer zo zitten. Nou daar heb ik dus last van samen met mijn huisgenoot jacqueline. Maar men zegt dat dit binnenkort weer verdwijnt. Nou daar wachten we dan maar op.

De temperatuur helpt op dit moment ook niet echt mee. Heb van het thuisfront begrepen dat het nu veel regend en koud is. Nou daar hoef ik hier niet bang voor te zijn. Hier was het de afgelopen weken rond de 45 graden en vandaag hebben we 50 graden bereikt. Ik zweet me hier dus echt kapot dus ik zal blij zijn als de temperatuur in september weer wat gaat zakken. Dan te bedenken dat ik in deze hitte ook nog dat leuke gele kanariepakje aan moet.

Heb hier trouwens in de afgelopen weken nog aardig wat meegemaakt.
- ongeluk gehad met de transferbus
- vele vertragingen
- aan de antibiotica gezeten
- gasten paspoorten kwijt
- hotels overboekt
- problemen met de turkse vriendjes van collega's
- nog veel meer maar dat weet ik even niet meer

Corina bedankt trouwens dat je me zo op de hoogte houd. Ik kom als ik terug ben direct jou kant op om je huisje is te bekijken.

Jan sorry dat je zo weinig hoort maar ik hoop dat je nu weer een beetje op de hoogte bent van alles. je krijgt trouwens de groeten van king kong.

heiko en rianne
hoop jullie snel te zien dan kunnen we weer even bijpraten.

Linda
ik hoop dat je een hele leuke vakantie hebt op kos al moet ik zeggen dat kos niks is vergeleken met Bodrum. Ik laat je snel wat weten

Oud klasgenoten
heel veel succes met alle stages die jullie nu hebben en hoop dat jullie je een beetje vermaken.

Kerres
Bedankt dat jullie voor me wilde zingen. heb alleen begrepen dat het niet helemaal goed ging. Werkse daar en wees een beetje aardig voor mij vader. Hahaha!!

collega's
Ik heb het hier dus naar mijn zin. bedankt voor de berichten die jullie achterlaten

pap, mam, evelien en christiaan
nogmaals bedankt voor de kaarten. Ik hou van jullie en mis jullie !!

Als je zo lang in het buitenland zit dan ga je toch wel een aantal dingen missen. Zoals de hagelslag en het lekkere witte verse brood. Maar ook de H&M en de kruidvat staan toch wel op dit lijstje. Af en toe de regenbuien is toch ook helemaal niet zo verkeerd en soms ook de lekkere ruime douche bij ons thuis wordt gemist.
Ik wilde graag naar het buitenland om dingen te zien en te leren. Maar hier leer je ook te waarderen van de dingen die je thuis hebt. Is toch ook best een belangrijke les. Ik moet zeggen heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van dat ik gegaan ben maar ik weet zeker als ik terug ben kan ik van veel meer dingen genieten als voorheen en neem alles niet meer voor lief. (Zo en dat zegt iemand die net 23 jaar is geworden). OOk ben ik erachter dat je van elke dag moet genieten en dingen moet doen die je leuk vindt want voor je het weet is het te laat.

Ik hoop dat iedereen weer een beetje is gerustgesteld na dit mailtje. Ik leef dus nog. Maken jullie je maar geen zorgen. heel veel succes met alles en iedereen.
Bedankt voor de interesse en de mailtjes want dat doet me zeker goed tijdens mijn mid-zomer-dip.

Allemaal een hele dikke kus en knuffel

Groetjes lein

• 06 Augustus 2006 - 10:31

Janneke:

Goed te horen dat alles goed met je gaat! Had je nog gebeld, gesmst en gemaild... maar helaas geen reactie terug. Dus ik ben erg blij om te lezen dat je je nog prima vermaakt! Groetjes Janneke

• 06 Augustus 2006 - 15:27

Karien:

he lein!
    Leuk om alles weer even te horen/lezen!! Balen van je dipje...maar joh, dat heeft iedereen denk ik wel die voor een langere tijd in het buitenland zit!! Wanneer zet je weer eens wat foto's op de site..(ben haast vergeten hoe je eruit ziet ;-) (GRAPJE hoor!!!)
    Met mij gaat alles goed! Ben vandaag terug gekomen van een heeerlijke vakantie in frankrijk voor drie weken. Zijn naar het zuiden gegaan...En vertrek vrijdag alweer naar Kreta met twee vriendinnetjes!!!! (dus nu even snel alles wassen en dan kan het weer mee...!!!)
    Ik had je trouwens ook gesmsd vanuit frankrijk op je HEEEL Hartelijk te feliciteren...maar ik denk dat je NL nummer uitstond..want kreeg n bericht dat het smsje niet verstuurd was...!! Helaas...maar alsnog, bij deze!!
    Geniet van je tijd daar...En kijk er naar uit om je weer in het echt te spreken!!! Dikke kus

• 07 Augustus 2006 - 10:09

Corina:

Nou jullie zitten gelukkig nog samen in een dip. Kun je lekker tegen elkaar aan zeiken. hahaha Komt wel goed met jullie allebei. Kijk naar buiten! heerlijk weer, strand, leuke mensen. Geniet! wat je zelf al zegt het is een geweldige ervaring hebt het gezellig straks is het over en denk wil je terug. Geloof inderdaad wel dat je dingen meer gaat waarderen. Dat leer ik nu ik op mezelf zit. Was vanzelfsprekend dat moeders alles voor je klaar zette etc. Nu doe je dat zelf en mis je je ouders en broertje die ooh zo vervelend waren. Hoort er allemaal bij he. 3 augustus is Jari geboren. Rendy en Ferdi hebben een zoontje! ga volgende wk bij ze op bezoek. Ik zal ze wel feliciteren van je. Nou uit die opsomming blijkt dat je niet stil zit. Ongeluk? nix ernstigs hoop ik. Je zult heel wat meemaken dat geloof ik best. Zie dat Janneke je ook heeft proberen te smsen. Mij lukt het ook niet. Maar maakt niet uit. Ik houd de site wel bij. kus

• 11 Augustus 2006 - 14:23

Corina:

hee lieve lein, ben aan het werk. is nu 10 over 4 en heb echt geen zin meer. Maar bijna weekend. Denk type maar een verhaaltje aan Marjolein. Weersverwachtingen voor NL de komende dagen: regen, onweersbuien, regen, regen, regen. Nou dat moet je goed doen als jij nu naar buiten kijkt. Ach is hier nooit goed, of een hitte golf dat iedereen te lam is iets te doen, of het is nat en koud. Ik neem jouw overtuiging maar over waardeer wat je hebt. Ik waardeer de regen, daardoor gaat alles groeien en ik waardeer het onweer want dat levert prachtige plaatjes op. Koud? trek gewoon een extra trui aan. Ik heb gister mijn kledingkast maar eens ingericht. Ik heb nu de bovenste plank gebombardeerd tot sportplank, al mn sportkleren en vestjes liggen daar. Maar dat is niet de enige reden. Ik moet namelijk ook een trapje pakken om erbij te komen. Al bedenk ik me dan als ik bij Willemse binnen stap en gelijk met bekende aan de bar ga hangen. Ik heb wat gedaan. Nou dan heb ik een plank shirtjes geen mouw, halve mouw, haltertopjes, spagetti bandjes, Dan wat hang werk dan een plank broeken. Mn winterkleren liggen op zolder, mn winterjassen in een bergkast, mn colbertjes, jasjes en broekpakken in een andere kast. Dan heb ik Thijs zn odue kast ingepikt voor rokjes, jurkjes, riemen en tasjes. Kortom Thijs kan niets meer kwijt want waar moet mijn ondergoed, mijn bikini`s truien en dergelijke. Gelukkgi hebben we een zolder zal ik maar zeggen. Ik heb al een \'gelieve weg te gooien, geen spijt van krijgen doos gemaakt\'daar ga ik vandaag induiken en zoveel mogelijk weggooien. Nou weer genoeg nutteloze informatie. Ik moet ngo 4 weken werken dan lekker een paar dagen vakantie. Ben er ook wel aan toe. Hebben eigenlijk sinds we het huis hebben gekocht nog geen rust gehad. Constant nog dingen regelen, visite etc. Wel leuk hoor en langzaam aan komt alles op orde. Ik denk dat je toch altijd wel wat te doen, te verbeteren hebt als je een eigen huis hebt. Je komt elke keer weer wat tegen. Meestal nie zo plezant trouwens. Het halletjes naar de tuin is lek. Dat merkte we met de heftige regenval van de afgelopen tijd. We hebben de rechtsbijstand ingeschakeld want nu hebben we toch wel genoeg kosten gemaakt. Als ze nu gewoon gezegd hadden dat er dingen kapot waren of lek dan kun je er rekenign meehouden maar goed, willen er ook vanaf he. Dennis en Sabien ga zaterdag bij een huis kijken. Willen volgend jaar op zichzelf. Ja je moet er snel weer eens wat foto`s opzetten. Je hebt het nu natuurlijk extra druk maar ook voor jezelf wel veel foto`s maken he. Is straks zo leuk om terug te zien. Nou ik hoop dat ze daar een beetje lief voor je zijn, dat ben jij ook! Doei.

p.s. misschien een idee voor mij om een colum te gaan schrijven in \'vrouw enzo\' hahaha

• 11 Augustus 2006 - 14:34

Corina:

Nog 1 ding dat ik kwijt moet. We hebben op het werk nu een Turkse mevrouw werken als schoonmaakster. Ze heet Menske. Is toch niet Turks!? Maar goed ze is wel echt Turks zal ik maar zeggen. Ze was hier afgelopen ma voor het eerst. Ik probeerde haar e.e.a. te vertellen maar ze begreep me niet goed. toen vertelde ze dat ze net terug was uit Turkije en dat ze heel moe was. Zag je ook wel aan haar hoor. Ik met mn domme kop. Oh net terug dan ben je ook niet bruin geworden. AAAHHHH ik schrok zelf van mn opmerking. Gek he, loopt hier helemaal ingepakt rond. Dan heb je wel een bleek gezicht. Ze is heel lief hoor en doet haar best maar ik kan het niet begrijpen. Loopt op nikes, heeft een vette BMW dat hier de vertegenwoordigers nog niet kunnen rijden maar ze mag niet met mannen praten of er naar kijken. Ze mag niet in de kantine eten want daar zijn ook mannen. Vrouwen toilet ok, mannen toilet taboe. Sommige mannen hier hebben er problemen mee. Die houden de deur open en ruimen hun bureau op als ze komt schoonmaken maar ze knikt niet eens of iets. Snap best dat het moeilijk kan zijn. Maar dan moet je niet bij een bedrijf gaan werken waar meer mannen dan vrouwen werken.Mn baas komt ma terug, ben benieuwd hoe hij erover denkt. Ze wilt graag tolk worden en werken dat is natuurlijk goed, maar tolk is nu ook niet het bureau waar je alleen vrouwen tegenkomt. Nou mijn discussiepunt ook weer neergelegd.

• 12 Augustus 2006 - 15:05

Joyce Van Der Valk:

He marjolein,

ik dacht eens even kijken hoe het met je is daar. nou je vermaakt je prima dus :). leuk zeg, top ervaring zal het zijn. met mij alles goed. weet niet of je al weet dat ik in mei ga trouwen hahahha.
    gaaf he!!!

veel plezier nog en maak er een geweldige tijd van.

Liefs Joyce

• 16 Augustus 2006 - 14:39

Corina:

Je krijgt de groetjes van mn ouders en een kus van Peter. We hadden het laatst over je en toen zei mn oom; heeft ze al een vriend? want ik heb haar een paar jaar geleden al gezegd dat ze anders naar mij moet komen. hahaha toen was je 15 of 16!dat hij dat onthouden heeft.

• 22 Augustus 2006 - 11:02

Corina:

Bedankt voor je smsje. Heb een leuke verjaardag gehad. 24 al weer. Mn eerste verjaardag uhh thuis moet ik zeggen. Wel jammer dat jij er niet was maar dat halen we straks allemaal in. xxxx

• 27 Augustus 2006 - 13:20

Janneke:

Hoi Lein, ik heb je weer een mailtje gestuurd, kan ik wat meer in typen als hier. Maar... ik hou ook nog steeds je site bij. Kan je niet zorgen voor wat meer foto\'s! Ik ben wel benieuwd naar je bruine kleurtje... en alle dingen die je daar doet. Ik hoop snel weer iets van je te horen! xx Janneke

• 27 Augustus 2006 - 15:13

Evelien:

Hey Lein,

Was super om je weer te zien. Suus en ik hebben het erg leuk gehad. Hou je taai en doe de groetjes aan de andere meiden.

Dikke kus evelien

• 31 Augustus 2006 - 13:57

Heiko:

he lein ja we komen er maandag aan vliegen laat middag 5uur hopen je ook weer snel te zien in de ledgend. doe ze alvast maar de groeten daar. en loopt die king kong er nog steeds.gr en kus heiko

• 07 September 2006 - 12:39

Corina:

Gaat het allemaal nog goed met je. Je zult het wel vaker horen maar soms krijg ik een sms van je en kan ik gewoon terug sturen maar vaak dan krijg ik een paar dagen later dat de sms verlopen is? Is nu donderdag, dus nog 2 dagen werken en dan weekend. Volgende week dinsdag ga ik op vakantie naar Sharm el Sheik. Heb er echt zin in. Lekker weer, lekker relaxen, je zult precies begrijpen wat ik bedoel. Dennis en Sabien hebben een huis gekocht op Vrachelen. Palieterplein weet niet of het je misschien bekend voorkomt. Echt geweldig mooi. Moet een nieuwe vloer in, willen een andere keuken en badkamer. Hebben een heel gezellig ruime tuin. Op het werk is het echt nog heel hectisch en dat breekt best op als je thuis ook nog zoveel moet doen. Niet dat het tegen valt of niet te doen is maar een vakantie zo 1 x in het jaar is toch wel heel lekker. Meis ik spreek / schrijf / mail je na de vakantie weer. Geniet en kom snel weer terug!